Convocatòria de vaga estatal d'Educació: dijous 9 de maig


El proper dijous 9 de maig s’ha convocat des de sindicats de professorat i d’alumnes, una vaga de tots els àmbits educatius.

El motiu de la vaga és contra l’avantprojecte de llei d’educació conegut com a LOMCE i contra les polítiques austeritat que estan escanyant el sistema educatiu.

 

La LOMCE suposa un retrocès de més de 50 anys en plantejaments pedagògics, allunya els mètodes científics de l’escola.
Aquesta llei: obre la porta a la privatització de l’educació pública, les administracions no garantiran l’oferta de places públiques
Introdueix el que demanava la Conferència Episcopal (una assignatura de religió avaluable i que la seva nota compti a l’avaluació final)
Dóna tractes de favor a les escoles concertades
Retrocedeix en el procés de democratització del sistema educatiu (el consell escolar passa a ser consultiu)
Converteix l’ensenyament en una cursa d’obstacles, segrega per sexe i per capacitats; dinamita el model d’immersió lingüística; centralitza el sistema educatiu, estableix la competència entre els centres educatius...

 

Som conscients que una vaga als centres educatius sempre suposa un problema greu per les famílies i que afecta el procés de formació dels nostres fills i filles al perdre hores d’aprenentatge i d’escolarització.

 

Està en joc el futur dels nostres fills i de les nostres filles.

 

Valorem positivament l'actitud responsable de mestres i docents en reivindicar per via de la vaga el manteniment i millora de la qualitat del sistema educatiu.

Us recordem que hi haurà un sistema de serveis mínims.