XXVI TROBADA ESCOLES MALLORQUINES

 

La XXVI Trobada d’Escoles Mallorquines es va fer dissabte 8 de maig, a Petra (Mallorca), coincidint amb el final del Correllengua.

La Trobada d’enguany, que va tenircom a tema central la mobilitat sostenible, és organitzada des de l’any 1984 pel Moviment d’Escoles Mallorquines que agrupa tots els centres escolars que fan un ensenyament en català i arrelat a la realitat del país. Els organitzadors han volgut destacar el suport de la Direcció General de Política Lingüística del Govern, de la Conselleria de Mobilitat, Medi Ambient i Ordenació del Territori, de la Direcció Insular de Política Lingüística i, especialment, de l’Ajuntament de Petra, que s’ha implicat en l’organització de l’activitat. Precisament el fet de ser una població a la qual es pot arribar en tren ha estat determinant a l’hora de fer la tria, donat el tema de la Trobada. Els organitzadors han remarcat que la Trobada està destinada a tota la comunitat escolar, no només als petits, i que la novetat d’enguany ha estat l’arribada del Correllengua, activitat organitzada pels Joves de Mallorca per la Llengua, entitat conjuntament amb la qual s’han organitzat diferents activitats.

Per a l’ocasió uns 7.000 escolars de Mallorca han anat fent a les aules un treball comunitari que tenia com a tema La Mobilitat sostenible, i que ha consistit en un dibuix d’un mitjà de transport sostenible fet per cada nin.